Unikalność

Oryginalność formuł Swiss Dermyl opiera się na synergii naturalnych wyciągów roślinnych, olejków eterycznych i wyselekcjonowanych cząsteczek.
Każdy produkt badany jest przy użyciu analizy polisensorycznej, w celu zapewnienia idealnej konsystencji.
Formuły te łączą skuteczność z przyjemnością stosowania.
Wszystkie produkty zostały opracowane z nieustanną troską o środowisko naturalne.  Nie przeprowadza się testów na zwierzętach.

AKTYWNE SKŁADNIKI:

Aktywne Komórki Roślinne z Sekwoi, Lilii Wodnej oraz Arganii 
(Nazwa INCI: SEQUOIA SEMPERVIRENS LEAF CELL EXTRACT and NYMPHAEA CAERULEA LEAF CELL EXTRACT and ARGANIA SPINOSA LEAF CELL EXTRACT) działają na kilku poziomach, aby przywrócić skórze globalny impuls, wzmocnić jej ogólną aktywność oraz zapobiec zmarszczkom. Na poziomie naskórka, aktywne komórki zwiększają oddychanie komórkowe i mitochondrialne, oraz wzmagają syntezę ATP (trójfosforan adenozyny) komórek i mitochondria. Na poziomie skóry właściwej, zwiększają neosyntezę kolagenu, poprawiając stosunek kolagen III / kolagen I oraz hamują MMP3 (metalproteinazy). Stymulują komórkowy metabolizm energetyczny, czyniąc skórę jędrną i silną, oraz bardziej odporną na proces starzenia, przywracając jej młodszy aspekt. Obecne w całości, w składzie dostosowanym do skóry, aktywne komórki bogate są w lipidy, węglowodany, proteiny i witaminy. Czyste komórki pochodzą z innowacyjnej biotechnologii, zatwierdzonej Certyfikatem Ekologicznym.

Alfa-Arbutyna (Nazwa INCI: ALPHA – ARBUTIN) jest nowym czynnikiem rozjaśniającym, który blokuje biosyntezę melaniny naskórka poprzez zmniejszenie tyrozynazy. Alfa-Arbutyna ujednolica koloryt skóry, niwelując przebarwienia. Ponadto, zmniejsza opaleniznę po ekspozycji słonecznej.

Allantoina (Nazwa INCI : ALLANTOIN) łagodzi i regeneruje skórę.

Biotechnologiczny Czynnik Napinający (Nazwa INCI: PULLULAN and ALGAE EXTRACT) jest ekstraktem
z mikroalgi Nannochloropsis Oculata, produkt biotechnologicznie oraz wysoko oczyszczony, połączony ze zrównoważoną frakcją polisacharydów. Natychmiast napina skórę, równolegle zwiększając tworzenie się kolagenu I na długotrwały okres.

Bisabolol (Nazwa INCI: BISABOLOL) jest aktywnym czynnikiem znanym ze swoich właściwości łagodzących
i przeciwzapalnych. Może przyczynić się do zmniejszenia zaczerwienień spowodowanych promieniami UV
a tym samym chronić skórę przed szkodliwym wpływem codziennego stresu, jednocześnie przyspieszając jej regenerację. Jest obecny w kilku roślinach, np. w candeia, krwawniku oraz rumianku, którego jest głównym składnikiem aktywnym, używany w medycynie tradycyjnej od setek lat.

Botaniczny czynnik nawilżający (Nazwa INCI : IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTRACT) zatrzymuje wodę
w tkankach oraz zapewnia optymalne nawilżenie górnych warstw naskórka przez 24 godziny. Działa poprzez dostarczanie jonów potasu niezbędnych do zachowania równowagi osmotycznej w komórce. Ponadto, Imperata Cylindrica, subtropikalna roślina z półkuli południowej, zawiera nowo odkrytą naturalną cząsteczkę osmoochronną, która pozwala roślinie przetrwać w suchych warunkach klimatycznych o wysokim zasoleniu.

Czynnik Modelujący (Nazwa INCI: GLAUCINE) poprawia kształty. Badania in vitro wykazały, iż znacznie zmniejsza tempo dojrzewania preadipocytów, stymuluje lipolizę, oraz znacznie redukuje poziom lipidów
w adipocytach. Tkanka tłuszczowa zastąpiona jest przez tkankę posiadającą cechy fibroblastów
o właściwościach obkurczających. Badania in vivo wykazały, że wyraźnie zmniejsza objawy cellulitu, przyczyniając się do drenażu i rozprowadzenia wody w tkankach. Jędrność skóry zostaje przywrócona.

CELL’ENERGIN ®jest wysoko skutecznym kompleksem morskich czynników opatentowanym przez SWISSDERMYL, bardzo silny i energetyzujący, stymuluje oraz chroni skórę w najgłębszych warstwach naskórka.

Chrząstnica Kędzierzawa/Czerwona Alga (Nazwa INCI: CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN) koi, nawilża i odnawia. Posiada także właściwości filmogenne.

Czynnik Osmotyczny/Glikol Kaprylowy (Nazwa INCI: CAPRYLYL GLYCOL) charakteryzujący się unikalną zdolnością wiązania wody, posiada właściwości przeciwbakteryjne, które pozwalają zmniejszyć stężenie środków konserwujących, w celu poprawy tolerancji skóry na niektóre formuły. Ponadto, posiada działanie przeciwbakteryjne wobec Propionibacterium acnes (bakteria trądzikowa). Ma również wyjątkowe właściwości nawilżające oraz łagodzące, o natychmiastowym i długotrwałym działaniu.

Czynnik Łagodzący (Nazwa INCI: RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT and CENTELLA ASIATICA EXTRACT and PANTHENOL and CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT and HYDROLYZED YEAST PROTEIN and AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT and AMMONIUM GLYCYRRHIZATE) zawiera ekstrakty z myszopłochu, wąkrotki azjatyckiej, nagietka lekarskiego oraz indyjskich kasztanów, panthenol (prowitamina B5), hydrolizowane proteiny drożdżowe, oraz glicyryzynian amonu. Dzięki tej specjalnej recepturze, czynnik łagodzący redukuje tworzenie się  rozległych zaczerwienień, wzmacniając ścianki naczynek. Łagodzi podrażnienia i uczucie dyskomfortu charakterystyczne dla skóry wrażliwej.

Czynnik Matujący (Nazwa INCI: NYLON-12) redukuje świecenie, typowe dla skóry tłustej, dzięki swojej mikroporowatej strukturze, która skuteczne absorbuje nadmiar łoju skórnego. Po nałożeniu na skórę, czynnik matujący tworzy cienką warstwę, która nie zatyka porów.

Czynnik Ściągający pochodzący z grzyba Hub (Nazwa INCI: FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT) ma działanie ściągające, zmniejsza pory i nawilża skórę, przynosi poprawę jędrności, zmniejszając powstawanie widocznych oznaków nadprodukcji łoju skórnego.

Czynnik Wygładzający o podwójnym działaniu (Nazwa INCI : ACMELLA OLERACEA EXTRACT) działa natychmiastowo i długotrwale. Błyskawicznie ogranicza mikroskurcze, które tworzą a następnie pogłębiają zmarszczki twarzy, pozwalając na znaczne zmniejszenie zmarszczek oraz na uzyskanie gładkiej skóry.

Ceramidy Roślinne (Nazwa INCI: GLYCOSPHINGOLIPIDS) zostały rektyfikowane z mąki ze specjalnej pszenicy. Ceramidy są sfingolipidami obecne we wszystkich strukturach komórkowych, stanowią one jeden ze składników błony cytoplazmicznej komórek. Naturalna obecność Ceramidów III i Digalactosyldiglycerides, pozwala uzyskać bardzo dobry stopień wchłonięcia, znakomite nawilżanie, oraz efekt antyelastazy, antykolagenazy i antyoksydacyjny. Ceramidy roślinne pomagają przywrócić skórze jej funkcję bariery międzykomórkowej oraz poprawiają nawilżenie górnych warstw naskórka.

Czynnik Anti-Aging z MikroKolagenem TM (Nazwa INCI: PALMITOYL PENTAPEPTIDE-4) zachowuje naturalną elastyczność i świeżość skóry, dzięki czemu jest doskonałym pomocnikiem w kuracji przeciwzmarszczkowej.

DNA o Wysokiej Masie Cząstkowej (HP) pochodzi z ikry łososia. Ma działanie odnawiające i regenerujące.

D-Glukoza Pentaacetat.

Dwutlenek Tytanu (Nazwa INCI: TITANIUM DIOXIDE) jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym UVA/UVB, który działa przez fotorefleksje. Pomaga zredukować uszkodzenia skórne (np. przedwczesne starzenie) spowodowane przez promienie słoneczne.

Ekstrakt z Morszczynu (Nazwa INCI: FUCUS VESICULOSUS EXTRACT) wyciąg z alg o właściwościach zmiękczających, nawilżających, remineralizujących, ochronnych i filmogennych, dzięki zawartości alginiany oraz substancji mineralnych. Ponadto, posiada zdolności wyszczuplające.

Ekstrakt z Algi Zielenica (Nazwa INCI: HYDROLYZED ENTEROMORPHA COMPRESSA) pochodzi z zielonych wodorostów, zwanych również żółto-zielone nori. Składa się z siarczanów, polisacharydów oraz niewielkiej ilości glukozaminy, które działają przeciw krzepnięciu i stymulują przepływ krwi. Dzięki obecności hydroksyproliny (aminokwas), fosforu i siarki, ekstrakt z algi zielenica doskonale nadaje się do zabiegów regenerujących, ujędrniających oraz wyszczuplających.

Energetyzująca Mikroalga (Nazwa INCI: ALGAE EXTRACT) jest biotechnologicznym ekstraktem z algi Dunaliella Salina, który dodaje nowej energii skórze. Chroni mitochondria oraz zwiększa poziom ATP (trójfosforan adenozyny) komórek skóry, przyspiesza odnowę komórkową, przywracając skórze młodszy
i promienny wygląd.

Ekstrakt z Szarotki (Nazwa INCI: LEONTOPODIUM ALPINUM EXTRACT) posiada właściwości zmiękczające
i łagodzące. Jego wysokie stężenie flawonoidów, daje mu szczególne zdolności przeciwrodnikowe. Szarotka uprawiana jest ekologicznie w szwajcarskich Alpach.

Ekstrakt z Aloesu (Nazwa INCI: ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE) posiada właściwości łagodzące, nawilżające, oczyszczające, regenerujące oraz filmogenne.

Ekstrakt z Malwy (Nazwa INCI: MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) EXTRACT) pochodzi z kwiatów malwy uprawianych ekologicznie w szwajcarskich Alpach, na wysokości 1000 do 1500m. Ten piękny różowo-fioletowy kwiat, posiada właściwości łagodzące, zmiękczające, nawilżające oraz przeciwzapalne.

Ekstrakt z Kasztanowca (Nazwa INCI: AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT) posiada właściwości ściągające oraz redukuje zaczerwienienia.

Ekstrakt z Tymianku (Nazwa INCI: THYMUS VULGARIS (THYME) EXTRACT) działa ściągająco, antyoksydacyjnie, antyseptycznie i regenerująco.

Ekstrakt z Oczaru Wirginijskiego (Nazwa INCI: HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT) łagodzi
i regeneruje, działa ściągająco i antyseptycznie, oraz redukuje rozległe zaczerwienienia.

Ekstrakt z Rumianku (Nazwa INCI: CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) EXTRACT) posiada właściwości łagodzące, nawilżające i regenerujące.

Ekstrakt Lipidowy ze Złotych Alg (Nazwa INCI: LAMINARIA OCHROLEUCA) działa jako skuteczny system ochronny przeciwko fotouszkodzeniom keratynocytów. Zmniejsza uwalnianie cytokin i prostaglandyn, zapobiegając stanom zapalnym spowodowanym przez promienie UV. Ponadto, pozwala zredukować pojawianie się “Sunburn Cells” (komórek oparzenia słonecznego).

Ekstrakt z Plantago (Nazwa INCI : PLANTAGO LANCEOLATA EXTRACT) pochodzi z babki lancetowatej
z upraw ekologicznych w szwajcarskich Alpach. Zostało udowodnione w badaniach In vitro, iż ekstrakt ten stymuluje skuteczność syntezy kolagenu. Ponadto, Plantain znany jest z właściwości antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych.

Ekstrakt z Génépi Blanc/Bylica (Nazwa INCI: ARTEMISIA UMBELLIFORMIS EXTRACT) jest uzyskany
z roślin z upraw ekologicznych w szwajcarskich Alpach. Posiada właściwości przeciwzapalne
i przeciwbakteryjne. Ponadto, badania In vitro wykazały jego właściwości antyoksydacyjne. Wyciąg z  Artemisia chroni skórę przed oksydacyjnym stresem, spowodowanym przez wolne rodniki tlenowe.

Ekstrakt z Kory Drzewa Chilijskiego (Nazwa INCI: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE DIACETYL BOLDINE) badania kliniczne wykazały, iż botaniczny ekstrakt rozjaśnia, nadaje blasku i wyrównuje koloryt skóry oraz zmniejsza aktywację tyrozynazy (enzym odpowiedzialny za syntezę melaniny). Zapewnia widoczne zmniejszenie hiperpigmentacji naskórka.

Ekstrakt z Korzenia Białej Morwy (Nazwa INCI: MORUS ALBA ROOT EXTRACT) rozjaśnia i wyrównuje koloryt cery.

Ekstrakt ze Skrzypu (Nazwa INCI: EQUISETUM ARVENSE EXTRACT) bogaty w krzem, posiada właściwości anti-aging, regenerujące, ujędrniające oraz remineralizujące.

Ekstrakt z Chmielu (Nazwa INCI: HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT) polecany jest za swoje właściwości nawilżające i łagodzące. Ponadto, ceniony jest za swoje właściwości antyseptyczne, ściągające oraz napinające.

Ekstrakt z Mleczka Pszczelego  (Nazwa INCI: ROYAL JELLY EXTRACT) mleczko pszczele wydzielane jest przez pszczoły miodne (Apis Mellifera). Zawiera białka, aminokwasy, witaminy, minerały oraz 60 substancji odżywczych niezbędnych dla ludzkiego organizmu. Ekstrakt z mleczka pszczelego, jest idealnym stymulatorem funkcji skóry, oddziaływujący na oddychanie komórkowe oraz na metaboliczne wymiany między komórkami
a ich środowiskiem biologicznym.

Ekstrakt z Rozmarynu (Nazwa INCI: ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT) posiada właściwości ściągające, łagodzące i tonizujące. Ponadto, działa normalizująco i oczyszczająco na skórę.

Ekstrakt z Szałwii (Nazwa INCI: SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT) posiada właściwości zmiękczające, tonizujące, przeciwbakteryjne i ściągające.

Ekstrakt z Korzenia Jeżówki (Nazwa INCI: ECHINACEA ANGUSTIFOLIA EXTRACT) bogaty jest w substancje aktywne takie jak echinakozyd i echinaceina, w substancje antyhialuronowe, w fitosterole, betainę i inulinę. Wyciąg z korzenia jeżówki pomaga w zewnętrznym leczeniu rozstępów i zmarszczek.

Emulgator na bazie Lanoliny (Nazwa INCI: PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL and LANOLIN / LANOLIN ALCOHOL) zawiera lanolinę, która pochłania znaczną ilość wody, aby następnie powoli ją uwalniać do nawilżenia skóry. Zawarty olejek mineralny jest czynnikiem kondycjonującym o właściwościach zmiękczających.

Fitosom kwasu Glicyretynowego (Nazwa INCI: PHOSPHOLIPIDS and GLYCYRRHETINIC ACID) jest kompleksem czynnych substancji pochodzenia roślinnego (kwas triterpenowy uzyskany z korzenia lukrecji)
i fosfolipidów sojowych. Kwas triterpenowy posiada właściwości łagodzące, ochronne, przeciwrozstępowe oraz nawilżające.

Filtr UVB (Nazwa INCI: ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE) pomaga chronić przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego oraz opóźnia pojawienie się zaczerwienień skóry.

Filtr UVA (Nazwa INCI: BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE) zapewnia ochronę przed promieniami słonecznymi oraz pomaga opóźnić przedwczesne starzenie się skóry, związane ze szkodliwym działaniem słońca (fotostarzenie).

Filtr UVA Nowej Generacji (Nazwa INCI: METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL) zapewnia ochronę przed promieniami słonecznymi oraz pomaga opóźnić przedwczesne starzenie się skóry, związane ze szkodliwym działaniem słońca (fotostarzenie). Ponadto, działa jako „Przyspieszacz” SPF (wskaźnik ochrony przeciwsłonecznej), umożliwiając przez efekt synergii, doskonałą ochronę przeciw promieniowaniu słonecznemu. Zapewnia dobrą tolerancję oraz gwarantuje optymalną stabilizację filtrów.

Hydrolat bławatkowy/Chaber z certyfikatem ekologicznym Cosmébio (Nazwa INCI: CENTAUREA CYANUS WATER) uzyskany z kwiatów bławatka przez destylację parową. Hydrolat bławatkowy jest szczególnie skuteczny w łagodz  eniu podrażnionych oczu. Poprawia krążenie, a jego zawartość antocyjanów nadaje mu właściwości ściągające. Ponadto, odświeża i rozjaśnia cerę.

Izomerat Sacharydowy (Nazwa INCI: SACCHARIDE ISOMERATE) posiada wysoki potencjał retencji wody
w skórze i wchodzi w związek chemiczny z keratyną, poprawiając w ten sposób zatrzymanie wody przez keratynę w dużych ilościach i przez długotrwały okres. Ten czynnik kojący i nawilżający redukuje suchość
i szorstkość naskórka, oraz łagodzi skórę.

Kwas Hialuronowy (Nazwa INCI: SODIUM HYALURONATE) posiada doskonałe właściwości nawilżające oraz filmogenne. Pomaga zachować najważniejsze cechy młodej skóry, takie jak sprężystość i elastyczność.

Kwasy AHA pochodzące z owoców egzotycznych, cytryny, winogron i ananasa. (Nazwa INCI: CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT and PASSIFLORA QUADRANGULARIS FRUIT EXTRACT and ANANAS SATIVUS (PINEAPPLE) FRUIT EXTRACT and VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT EXTRACT) działają złuszczająco i zmiękczająco na naskórek. Kwasy owocowe aktywują naturalny proces usuwania martwych komórek, oraz poprawiają aspekt skóry tłustej z tendencją do wyprysków oraz skóry dojrzałej.

Kompleks DNA i RNA (Nazwa INCI: HYDROLYZED RNA and HYDROLYZED DNA) pochodzi od drożdży. Zawiera nukleotydy i nukleozydy, które mają nawilżające oraz napinające zdolności.

Emulgator na bazie Lanoliny (Nazwa INCI: PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL and LANOLIN / LANOLIN ALCOHOL) zawiera lanolinę, która pochłania znaczną ilość wody, aby następnie powoli ją uwalniać do nawilżenia skóry. Zawarty olejek mineralny jest czynnikiem kondycjonującym o właściwościach zmiękczających.

Emulgator na bazie Lanoliny (Nazwa INCI: PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL and LANOLIN / LANOLIN ALCOHOL) zawiera lanolinę, która pochłania znaczną ilość wody, aby następnie powoli ją uwalniać do nawilżenia skóry. Zawarty olejek mineralny jest czynnikiem kondycjonującym o właściwościach zmiękczających.

Kwas Salicylowy (Nazwa INCI: SALICYLIC ACID) jest czynnikiem keratolicznym, który faworyzuje złuszczanie. Poprawia strukturę i wygląd skóry.

Kwas Glikolowy (Nazwa INCI: GLYCOLIC ACID) jest kwasem alfa-hydroksylowym (AHA). Pomaga rozpuścić cement międzykomórkowy, odpowiedzialny za nieprawidłowe rogowacenie, prowadząc do złuszczenia się martwych komórek skóry. Wykazuje on skuteczność w oczyszczaniu porów i poprawia wygląd trądzikowej cery. Ponadto, polepsza nawilżenie skóry.

Kofeina (Nazwa INCI: CAFFEINE) zmniejsza zlokalizowane otłuszczenia i obrzęki, wspomagając oczyszczenie tkanki skórnej z toksyn.

Koncentrat Zatomizowanej Wody Morskiej (Nazwa INCI: MARIS AQUA / SEA WATER) jest bogaty
w makroelementy; wapń i magnez, oraz w oligoelementy; żelazo i cynk. Sprzyja remineralizacji skóry, pomagając przywrócić fizjologiczną równowagę, niezbędną dla zdrowej skóry.

Kompleks Triterpenów z Wąkrotki Azjatyckiej i Fitosomów (Nazwa INCI: CENTELLA ASIATICA EXTRACT and PHOSPHOLIPIDS) posiada właściwości łagodzące, regenerujące i przeciwtrądzikowe. Ponadto, działa nawilżająco oraz ujędrniająco. Biokompatybilne, fitosomy są roślinnymi kompleksami, które poprawiają i/lub przedłużają działanie substancji czynnych.

Kompleks Nawilżający (Nazwa INCI: GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER) jest doskonałym czynnikiem regulującym nawilżenie skóry, pomagając zachować optymalny i długotrwały poziom nawilżenia.

Kompleks Tokotrienoli (witamina E) i Olejku z Palmy (Nazwa INCI : TOCOTRIENOLS and ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL and TOCOPHEROL and SQUALENE and PHYTOSTEROLS) zapobiega starzeniu się skóry oraz zwalcza wolne rodniki spowodowane przez promienie słoneczne i zanieczyszczenie. Ponadto, Tokotrienole poprawiają wygląd i teksturę skóry.

Kompleks Aktywujący (Nazwa INCI: GYNOSTEMMA PENTAPHYLLUM EXTRACT and PANAX GINSENG EXTRACT) żeń-szeń w połączeniu z gynostemmą zwiększa oddychanie komórkowe, oraz chronią i odżywiają suchą skórę, poprzez zwiększenie przepływu krwi. Stymuluje dostarczenie składników odżywczych oraz ułatwia usuwanie toksyn, redukując dzięki temu worki pod oczami.

Kompleks przeciw workom pod oczami (Nazwa INCI: HESPERIDIN METHYL CHALCONE and DIPEPTIDE-2 and PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7) wygładza skórę wokół oczu, dzięki połączeniu trzech uzupełniających się składników aktywnych. Kompleks ten zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych, polepsza krążenie limfy, poprawia jędrność i elastyczność skóry oraz zmniejsza stany zapalne.

Masło Shea (Nazwa INCI : BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) wspomaga opóźnić proces starzenia się skóry, wykazując silne działanie regenerujące. Ponadto, posiada właściwości łagodzące, nawilżające
i odnawiające.

Mentol (Nazwa INCI: MENTHOL) jest lekko antyseptyczny, odświeżający oraz stymuluje krążenie obwodowe. Przynosi natychmiastowe uczucie świeżości skórze.

Naturalna Witamina C z Pomarańczy (Nazwa INCI: CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT) posiada właściwości przeciwutleniające, kojące i stymulujące. Nadaje blasku i sprężystości skórze, oraz zapobiega szkodliwemu działaniu promieni słonecznych.

Olejek ze Słodkich Migdałów (Nazwa INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL) posiada właściwości łagodzące i odżywcze. Ponadto, pomaga spowolnić proces starzenia, dostarczając elementy regenerujące oraz nawilżające skórę.

Olejek Makadamia (Nazwa INCI: MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL) posiada właściwości nawilżające, zmiękczające i regenerujące. Zapewnia natychmiastowe uczucie komfortu. Olejek pochodzi z orzecha makadamia z upraw ekologicznych.

Olej z Ogórecznika Lekarskiego (Nazwa INCI: BORAGO OFFICINALIS SEED OIL) opóźnia proces starzenia się skóry i powstawania zmarszczek. Zapobiega odwodnieniu skóry oraz utracie elastyczności. Posiada również właściwości regenerujące, ujędrniające i odnawiające.

Olej Jojoba (Nazwa INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL) posiada właściwości nawilżające, regenerujące, napinające oraz łagodzące.

Ochronny Kompleks Przeciwozonowy (Nazwa INCI: CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT and FUMARIA OFFICINALIS EXTRACT) jest roślinnym preparatem dla ochrony skóry przeciw toksycznym skutkom środowiska

Olejek z Rosa Mosqueta/Róża Muscat (Nazwa INCI : ROSA CANINA FRUIT OIL) używany jest z powodu swoich właściwości regenerujących i odnawiających, które pomagają zwalczać proces starzenia się skóry. Ponadto, posiada zdolności łagodzące, nawilżające oraz filmogenne.

Olej z Pestek Winogron (Nazwa INCI: VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL) ma cechy regenerujące
i odnawiające, pozwalając na lepszą kontrolę nawilżenia skóry. Posiada również właściwości zmiękczające oraz filmogenne.

Olej z Owoców Dzikiej Róży (Nazwa INCI: ROSA CANINA FRUIT OIL) działa regenerująco i odnawiająco, dzięki czemu pozwala opóźnić proces starzenia się skóry. Ponadto, posiada właściwości zmiękczające, nawilżające oraz filmogenne.

Olej z Wiesiołka (Nazwa INCI: OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) OIL) ma odżywcze, regenerujące i nawilżające właściwości. Ponadto, tonizuje i wzmacnia skórę.

Panthenol/Prowitamina B5 (Nazwa INCI: PANTHENOL) nawilża, stymuluje proliferację komórkową oraz regenerację tkanek. Ponadto, chroni i przynosi miękkość i gładkość skórze.

Propolis (Nazwa INCI: PROPOLIS EXTRACT) ma działanie przeciwutleniające, bakteriostatyczne, regenerujące, ochronne oraz stymulujące.

Regulator Sebum (Nazwa INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL and SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT and SESAMUM INDICUM (SESAM) SEED EXTRACT) skutecznie i długotrwale reguluje wydzielanie łoju skórnego. Dzięki swojej zrównoważonej formule zawierającej naturalne lignany i fitosterole, regulator sebum hamuje tworzenie się 5 alfa-reduktazy, odpowiedzialny za nadprodukcję łoju.

Sorbitol (Nazwa INCI: SORBITOL) jest czynnikiem absorbującym wilgoć powietrza. Zapobiega wysuszeniu skóry, czyniąc ją gładką i aksamitną.

Witamina A (Nazwa INCI: RETINYL PALMITATE) przyczynia się do poprawy struktur, jędrności i spoistości skóry. Zapobiega również nadmiernemu złuszczaniu się skóry oraz suchości. Pomaga zachować młodość cery.

Witamina E (Nazwa INCI: TOCOPHERYL ACETATE) ma działanie antyoksydacyjne i nawilżające. Poprawia koloryt skóry oraz napięcie tkanek. Odgrywa ważną rolę w zapobieganiu uszkodzeń spowodowanych przez promienie słoneczne.

Witamina B6 (Nazwa INCI: PYRIDOXINE HCL) pomaga zachować prawidłowe funkcje skóry, zapobiegając nadmiernemu wydzielaniu łoju, łuszczeniu oraz suchości.

Wosk z Mimozy (Nazwa INCI: ACACIA DEALBATA FLOWER WAX) posiada właściwości odnawiające
i przeciwrodnikowe.

Zhydrolizowane Mukopolisacharydy (Nazwa INCI: HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS) poprawiają nawilżenie skóry zatrzymując wodę w warstwie rogowej oraz redukują skórną utratę wody.

Żeń-szeń (Nazwa INCI: PANAX GINSENG ROOT EXTRACT) posiada właściwości anti-aging, regenerujące
i tonizujące. Ponadto, działa remineralizująco oraz redukuje przebarwienia.